У Львові оштрафували службу таксі на 300 тисяч гривень

01.01.2021 20:01   Джерело: Дивись.info
Опубліковано : Патрік Скеля

Управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації в період з 1 по 11 грудня ініціювало проведення спільних заходів державного контролю з поліціянтами на предмет дотримання суб’єктом господарювання ТзОВ «Експрес Таксі – 2020» автотранспортного законодавства України та законодавства України про працю.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації, пише - Дивись.info.

За результатами проведених заходів, встановлено порушення вимог ч. 1 та 3 ст. 24 КЗпП України, а саме допуску до виконання роботи без оформлення трудових відносин шести працівників.

Зазначимо, абзацом 2 ч. 2 ст. 265 КЗпП України передбачено відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення. У грошовому еквіваленті це становить 50000 гривень за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення. Відповідно, суб’єкта господарювання ТзОВ «Експрес Таксі – 2020» буде притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 300000 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Дивись.info