Львів’яни вийшли на протест проти підвищення тарифів на газ

16.01.2021 21:21   Джерело: «День»
Опубліковано : Патрік Скеля

Кілька десятків людей сьогодні вийшли на акцію протесту проти нових тарифів на газ. Більшість із них були люди пенсійного віку, пише - «День».

«Я живу на мінімальну пенсію. З новим тарифом мені вистачить грошей тільки оплатити всі комунальні послуги. А за що тоді купити хоча б кусень хліба?», зазначила одна із учасниць акції.

Крім того, люди скаржилися, що з такими тарифами життя стане просто нереальним. Бо більшість із них хворіють, а ліки теж подорожчали. Тому доведеться обирати між ліками і сплатою комуналки. А якщо приймуть ще якісь закони, через які людей висилятимуть чи нараховуватимуть штрафи за несплату платежів, то багато людей опиниться просто на вулиці.

«Ми вимагаємо повернути пільги, які були скасовані для багатодітних сімей, для мешканців гуртожитків і інші пільги. Також влада має повернути у комунальну власність газотранспортну систему на території міста, ОТГ. Це рішення, яке передбачає повернення газотранспортної системи на баланс комунальної власності, що дозволить значно здешевити вартість і доставки, і газу», — розповів організатор акції Михайло Шевелюк.

Озвучивши свої вимоги про недопустимість підвищення тарифів для населення у такий непростий час люди склали лист і передали його голові Львівської ОДА.

Павло Паламарчук, «День», Львів


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: «День»