У Львові за виготовлення, розповсюдження та продаж наркотиків затримали групу осіб

Досудове розслідування триває.

23.01.2021 23:45   Джерело: Діло
Опубліковано : Патрік Скеля
За результатами заходів вжитих Львівською обласною прокуратурою та СБУ, викрито протиправну діяльність групи осіб, які переміщували наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги та прекурсори з країн Західної Європи через митні пости Галицької митниці.

Читайте також

У Львові прокурори підозрюють підприємця у розтраті майже 1 000 000 грн
Прокурори вимагають повернути львів’янам приміщення вартістю понад 700 тис грн
Прокуратура Сколівщини судиться за сплату громаді Славська 175 тис грн пайової участі

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, пише - Діло.

Як зазначається, серед фігурантів були були мешканці Львівської та Дніпропетровської областей. Ділки налагодили системне виробництво наркотичних засобів з метою подальшого збуту, а також контрабандою переміщували наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги та прекурсори з країн Західної Європи.

“Під час обшуків на території Львівської та Дніпропетровської областей в порядку ст. 208 КПК України затримано трьох фігурантів віком 26 – 38 років. Також виявлено та вилучено, серед іншого, наркотичні засоби та психотропні речовини вагою понад 2 кг, більше як 1 тис таблеток зі вмістом прекурсорів, 35 пакетів із канабісом, грошові кошти на суму понад 9 тис доларів США та близько 200 тис грн, 2 одиниці зброї, лабораторне обладнання та приладдя для виготовлення наркотичних засобів, мобільні телефони, записи чорнової бухгалтерії.”, – йдеться у повідомленні.

Наркотична лабораторія діяла щонайменше протягом року, щомісяця виготовляючи понад 10 кг метамфетаміну, що за цінами «чорного ринку» становить понад 8 млн грн.

Ділкам повідомили про підозру за ч.2 ст.307 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів та вживаються заходи до встановлення інших співучасників. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло