Коронавірус коштував Львівщині 5 млрд грн за рік

27.01.2021 19:33   Джерело: Кулемет
Опубліковано : Патрік Скеля

Бізнес Львівщини, який постраждав від карантину, звільнено від сплати податків на 330 млн грн, зокрема від сплати податку на нерухоме майно на суму 8 млн грн, земельного податку – на 48 млн грн, єдиного податку – на 24 млн грн, а також ЄСВ – на 250 млн грн.

Читайте також

Як пережити пандемію COVID-19: практичні поради медика з Ізраїлю (Фото)

Про це у блозі на сайті Захід.нет повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, пише - Кулемет.

Протягом 2020 року у Львівській області видано понад 700 низьковідсоткових кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9» на суму 1,29 млрд грн.

Упродовж 2020 року на Львівщині видано 869 млн грн виплат по безробіттю. Також майже 50 тисяч фізичних осіб-підприємців та найманих працівників отримали компенсаційні кошти на суму 259 млн гривень.

Важливим напрямом забезпечення ефективної протидії COVID-19 були інвестиції в інфраструктуру охорони здоров’я, забезпечення соціальних гарантій та належних умов праці медичних працівників і лікування хворих. Зокрема, на ці потреби з усіх рівнів бюджетів Львівської області виділено 620 млн грн.

Також виділено субвенції з державного бюджету на боротьбу з коронавірусом в обсязі 160 млн грн. Окремо 100 млн грн з держбюджету скеровано для обладнання кисневих точок, закупівлі апаратів ШВЛ, засобів індивідуального захисту, діагностичного та іншого обладнання.

З антиковідного фонду витрачено понад 67 млн грн на ремонт опорних лікарень, які задіяні у боротьбі з COVID-19.

Особливу увагу приділено безпосередній підтримці медиків. Львівщина тут серед лідерів по Україні. Так, медикам та їхнім сім’ям виплачено з держбюджету 533 млн грн доплат, а також допомог хворим і родичам померлих від COVID-19.

“Підсумовуючи всі вищенаведені цифри, ми отримаємо суму в майже 5 млрд грн. Саме такою, за нашими підрахунками, є вартість коронавірусу для Львівської області в минулому році”, – повідомив Козицький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет