Лікаря-анестезіолога судитимуть за смерть породіллі

19.02.2021 11:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Львівською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо 62-річного лікаря-анестезіолога Жидачівської міської лікарні, якого обвинувачують у неналежному виконанні своїх обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого (ч.1 ст.140 КК України).

Читайте також

На Стрийщині розслідують обставини смерті 19-річної пацієнтки
Лікарів з Борислава підозрюють у вчиненні злочину

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

За інформацією слідства, у ніч на 28 грудня 2018 року внаслідок недбалості анестезіолога-реаніматолога померла 28-річна породілля. Встановлено, що лікар недооцінив стан вагітної, обрав неправильну тактику при проведенні анестезії та штучної вентиляції легень пацієнтки, а також не забезпечив їй необхідного післяопераційного догляду. Як наслідок, жінка померла тієї ж ночі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews