П'яний водій: відкрито кримінальне провадження за фактом пропозиції неправомірної вигоди (Фото)

Нетверезий водій пропонував поліцейським хабар – відкрито кримінальне провадження.

03.03.2021 19:13   Джерело: Вибір
Опубліковано : Патрік Скеля

Поліція Львівщини вкотре нагадує – пропозиція або надання неправомірної вигоди правоохоронцю тягне за собою кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене за таке правопорушення – до чотирьох років позбавлення волі, пише - Вибір.

Читайте також

Так мало не бере: у Львівській області прикордонник відмовився від 500 грн

27 лютого о 20.20 у селі Тартаків, під час відпрацювання території обслуговування, поліцейські екіпажу сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції зупинили автомобіль «Фольксваген Шаран», водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху.

Під час встановлення обставин, поліцейські виявили у водія – 65-річного місцевого мешканця ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти тест на вміст алкоголю у крові чоловік відмовився, натомість запропонував поліцейським хабар за непритягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. На зауваження про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену за це законодавством, чоловік не реагував.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 Червоноградського районного відділу. За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування.

Також поліцейські склали на водія «Фольксвагена» адмінпротокол за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вибір