Цигарок на 18 млн грн: на Львівщині припинили незаконну діяльність контрафактників

06.04.2021 09:33   Джерело: LvNews
Опубліковано : Патрік Скеля

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито протиправну діяльність групи осіб, які займалися незаконним зберіганням та збутом підакцизних товарів (ч.1 ст.204 КК України).

Читайте також

На Львівщині вилучили більше 2100 пляшок горілки
Цікава статистика: Що коїться з цінами на цигарки на Львівщині
На кордоні впіймали контрабандистку ліків

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що декілька мешканців Львова налагодили схему ввезення, а у подальшому і збуту, тютюнових виробів без марок акцизного податку та ввезених з Республіки Білорусь поза митними процедурами. Незаконною діяльністю займалися, за інформацією слідства, останні півтора року, розповсюджуючи товари у Львові та сусідніх областях.

У ході проведення 8 обшуків у приміщеннях, де здійснювалася протиправна діяльність (склади та гаражі), та транспортних засобів на території Львова та передмістя вилучено близько 393 тис пачок фальсифікованих тютюнових виробів іноземного та вітчизняного маркування відомих торгових марок (з марками акцизного податку з ознаками підробки, а також без таких), орієнтовною вартістю на тіньову ринку близько 18 млн грн, грошові кошти, отримані внаслідок протиправної діяльності в сумі 38 тис євро, 56 тис доларів США, 264 тис грн, що у гривневому еквіваленті становить понад 3 млн грн, транспортний засіб, який використовували для перевезення контрафакту та чорнові записи, що свідчать про злочинну діяльність фігурантів.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучену продукцію.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Львівській області та Управлінням Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 5000 до 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews