Помер головний диригент Львівського театру опери та балету

19.05.2021 14:31   Джерело: Щоденний Львів
Опубліковано : Патрік Скеля

19 травня у Львові помер головний диригент Львівського театру опери та балету, народний артист України Михайло Дутчак. Йому було 67 років. Михайло Дутчак помер після тривалої важкої хвороби.

Про це у коментарі Суспільному повідомила керівниця літературно-драматургічної частини театру Стефанія Олійник, пише - Щоденний Львів.

«Михайло Дутчак працював у Львівській опері 45 років. Спочатку суфлером, потім асистентом диригента, диригентом і, зрештою, починаючи з 2001 року — головним диригентом. Це була постать, під егідою якого у останні 20 років відбулися найбільш знакові постановки. Зокрема, можна виділити «Мойсея» Мирослава Скорика, світова прєм'єра відбулася у 2001 році чи балет «Повернення Батерфляй», — розповіла Стефанія Олійник.

Прощання із диригентом відбудеться у фойє театру з 13:00 до 14:00. Похорон відбудеться 20 травня о 15:00 на Личаківському кладовищі.

У пам'ять про головного диригента Львівська опера присвятить йому відновлення опери «Тоска» Джакомо Пуччіні. Її покажуть наступного місяця.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів