На Львівщині помітили рідкісних пташок (Фото)

06.06.2021 11:03   Джерело: Діло
Опубліковано : Львівський Новинар
На Мостищині місцевим жителям пощастило побачити яскравих пташок, що якраз вигодовують пташенят.

Про це повідомив Ярослав Швець на своїй сторінці у Facebook.

“Ці симпатичні яскраво забарвлені птахи живуть в наших рідних Хлиплях на Високій Горі. Біля дороги в крутому високому березі, де люди копають глину, вони гніздяться в довгих горизонтальних нірках довжиною до півтора метра. На льоту ловлять і поїдають різноманітних літаючих комах, метеликів, цикад, хрущів, а також джмелів, ос і бджіл. Звідси й назва цієї пташки – БДЖОЛОЇДКА (друга назва – щурка).

Ще одна колонія бджолоїдок живе на Перкопах (там де був цегельний завод). Зараз вони якраз виводять і вигодовують пташенят, тому потрібно утриматись від копання глини, щоб не поруйнувати гнізда цих чарівних божих створінь”, — йдеться в повідомленні.

Довідково:

Бджолоїдка звичайна, або щурка європейська — птах родини бджолоїдкових. Має дуже яскраве забарвлення. Бджолоїдкам властивий милозвучний та характерний спів – звуки, на зразок «щурр» чи «кррю». Пташки гніздяться, як правило, колоніями, які налічують від кількох до десятків або навіть сотень пар. Гнізда влаштовують в норах, у високих (3—5 м) урвищах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло