Головний інженер підприємства підозрюється у забрудненню земель

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному інженеру одного із комунальних господарств міста Дрогобича за фактом забруднення земель відходами, що створило небезпеку для життя, здоров'я людей та довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України).

Встановлено, що з квітня по листопад 2019 року чоловік, будучи головним інженером комунального підприємства, допустив розміщення твердих побутових відходів у м. Дрогобич по вул. Гайдамацькій. Водночас, службовець не вчинив жодних дій спрямованих на їх усунення, чим спричинив забруднення  трьох земельних ділянок цинком, міддю, свинцем, кадмієм, нітратами, хлоридами, фосфором.

Внаслідок цього навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду у розмірі понад 3 млн грн.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пресслужба Львівської обласної прокуратури