У Львівській області заборонили ресторанам готувати салати та тістечка

13.07.2021 14:21   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Влада Львівської області прийняла рішення заборонити керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються. Такі заходи ввели після масового отруєння людей в смт Куликів.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Zaxid.net".

 

Комісія розглянула ситуацію з масовим отруєнням в ресторані "Панський Книш" у смт Куликів. Тоді отруїлось 24 людини, причиною стала сальмонела.

Повідомляється, що керівникам територіальних громад Львівської області доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв.

Зокрема, ресторанам і кафе заборонили готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонили реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Окрім того, у всіх закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews