У Львові знесуть склади «Укрпошти» та збудують багатоповерхівки з порушеннями

14.07.2021 19:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар
У Львові поблизу Головного залізничного вокзалу планують знести склади "Укрпошти", збудувавши житлові багатоповерхівки та готель.

Днями на засіданні містобудівної ради ЛМР розглянули питання щодо зведення багатоквартирного житлового будинку та готелю з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Залізничній, 26. Існуючі на цьому місці споруди планують знести, пише “Діло”.

Забудовником є ЮФ “Сфінкс”.

На ділянці 0, 4256 га “виростуть” будівлі висотою у 7 поверхів. Як зазначив член містобудівної ради ЛМР Віталій Дубина, за новим історико-архітектурним опорним планом у цьому районі дозволена висота забудови лише до 12-15 метрів.

Згідно з інформацією у публічній кадастровій карті України, зараз ця земля є державною власністю та призначена для обслуговування адміністративно-виробничих та складських приміщень поштового зв’язку. Але восени 2020 року, аби дозволили цій фірмі збудувати готель, Львівська ОДА дозволила змінити цільове призначення цієї ділянки, посилаючись на заяву про добровільну відмову від права постійного користування земельною ділянкою від “Укрпошти” та договір купівлі-продажу нерухомого майна від 21.07.2020, що зареєстрований у реєстрі за №1641.

За даними сайту YouControl, львівське ПП “Юридична фірма “Сфінкс” веде діяльність у сфері права, а також займається наданням в оренду власного чи орендованого нерухомого майна. Її власниками є Роман Колодій та “Пайовий венчурний недиверсифікований закритий інвестиційний фонд “Лев капітал”. Роман Колодій з 2018 року також є власником львівської будівельної фірми “Континент Лайф”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews