Вночі у центрі Львова жорстоко побили українського поета

27.07.2021 09:07   Джерело: Діло
Опубліковано : Львівський Новинар
У ніч на понеділок, 26 липня, у центрі Львова на проспекті Свободи група невідомих молодиків побила поета Сергія Савіна та музиканта Максима Вербу.

За словами потерпілого Сергія Савіна, біля пам’ятника Шевченка група з п’яти зловмисників віком близько 20-25 років скоїли напад із застосуванням газового балончику, внаслідок якого він отримав хімічні опіки першого ступеня. Також хлопцям розбили обличчя та нанесли удари по голові. У Сергія сильно постраждав ніс, пише “Діло”.

“Група молодиків за нами спостерігала ще під час читання мною віршів на Площі ринок.  І з камер відеонагляду було видно, як за нами стежили. І ходили за нашими слідами.  Між нами і нападниками не було жодного діалогу. Жодної розмови. Жодного слова. Що просто обурює, бо причин силового і сльозогінного втручання – 0 цілих, 0 десятих. Тобто просто знайте, в нашій країні в центрі міста до тебе можуть підійти, залити тобі очі газовим балончиком і почати з усієї сили бити, так що кров омила львівську вулицю…

За цю ніч ми підійняли на ноги всю львівську поліцію. Пройшли всі медичні обстеження. Написали купу заяв в Личаківському відділку поліції, де дочекалися о 8-ій ранку іншу групу поліціянів, з якими пройшли всю нічну кровотечну дорогу. Чому ми все це зробили? Щоб завтра хтось не опинився на нашому місці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло