У Рівному презентували проєкт «Волинські барбакани» (ФОТО)

27.07.2021 22:04   Джерело: Новини Рівненщини
Опубліковано : Львівський Новинар

27 липня 2021 року об 11:00 у приміщенні «Гончаренко центр Рівне» відбулася прес-конференція з нагоди початку реалізації Проєкту «Культурно-туристичний маршрут «Волинські барбакани» за сприяння УКФ.

null

null

null

У прес-конференції взяли участь історик, мистецтвознавець, директор "Арт-кластеру НУ "Острозька академія", керівник проєкту Микола Бендюк, керівник "Мануфактури креативних індустрій" Олександр Гребенюк, професор, доктор архітектури Петро Ричков, міський голова Рівного Олександр Третяк, начальниця управління культури Рівненського міськвиконкому Наталія Лозовська, представники ЗМІ та активні рівняни, яких цікавить історія рідного краю.

null

null

null

null

null

Культурно-туристичний маршрут «Волинські барбакани» - це новий туристичний продукт, що базується на архітектурній спадщині Волині (барбакан – в’їзна надбрамна вежа у середньовічному місті) та містить вагому інноваційну складову (елементи віртуальної реальності, маршрут в форматі інтерактивної карти). Маршрут складається з семи міст Рівненської, Волинської та Хмельницької областей. Його впровадження має на меті зацікавити туристів локальною культурною спадщиною через застосування інтерактивних культурних продуктів.

null

null

Організатори проєкту таким чином планують підвищити туристичну привабливість регіону Волині шляхом створення нового культурно-туристичного маршруту на основі локальної культурної спадщини та інноваційних технологій, а саме - розробити культурно-туристичний маршрут "Волинські барбакани". 

Прес-конференція відбулася у місті Рівне, адже найвагоміший об’єкт на цьому маршруті -

віртуально відтворена Острозька брама Рівного, яка стала гербом міста. Цим власне маршрут й буде унікальним, поєднанням існуючих і вже втрачених міських та замкових брам.

null

Проект «Культурно-туристичний маршрут «Волинські барбакани» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), Державного агентства розвитку туризму.

Фото: Олександр Харват


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Новини Рівненщини