Жив і працював у Львові: захиснику, який загинув на Луганщині, надали звання Героя України

30.08.2021 15:03   Джерело: galnet
Опубліковано : Львівський Новинар

Напередодні, 29 серпня, звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоїли солдату Віктору Гурняку. Він загинув 19 жовтня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Луганської області. Нагороду отримали його батьки Петро Степанович та Марія Мирославівна. Про це йдеться на порталі Офісу президента.

Нагадаємо, Віктор Гурняк – український фотокореспондент, боєць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», пластун. Народився і виріс на Тернопільщині, разом із дружиною Іриною проживав у Львові, виховував доньку Юстину.

22 жовтня у львівському храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася заупокійна літургія. Похований на Личаківському кладовищі у Львові біля пам’ятника Пласту на Меморіалі Української Галицької армії. Кілька тисяч людей зібралось, аби провести його в останню путь. Генеральний секретар Головної Пластової Булави Назар Зелінка посмертно нагородив героя найвищою пластовою відзнакою — Залізним пластовим хрестом — «За заслуги у національній визвольній боротьбі з утвердження Української держави».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galnet