16-19 вересня у Львові відбудеться Lviv Fashion Week 2021

04.09.2021 18:06   Джерело: galinfo.com.ua
Опубліковано : Львівський Новинар

16-19 вересня у Львові пройде Lviv Fashion Week 2021, основною локацією якого традиційно стане !FESTrepublic. Львівський тиждень моди 2021 буде включати покази нових колекцій українських дизайнерів, лекції освітньої програми, події від українських парфумерів і презентацію проєкту "Хранителі кодів", в рамках якого відбудеться авангардний показ одягу та виставка тканин. В умовах адаптивного карантину Lviv Fashion Week буде дотримуватися всіх вимог безпеки і протоколу проведення подій у Львові на той момент.

Lviv Fashion Week тепер відбувається раз на рік, відображаючи світову тенденцію до зменшення кількості колекцій і показів як відповідь на виклики часу: пандемії COVID-19 та екологічної ситуації. Поширення концепцій свідомого споживання та відповідальної моди вплинули на скорочення кількості колекцій одягу, які створюються дизайнерами впродовж року, і на демократизацію fashion-календаря – чітка сезонність показів залишилась у минулому. Тому у назві Lviv Fashion Week 2021 не вказаний сезон, дизайнери можуть
демонструвати колекції осінь/зима 2021 або весна/літо 2022.

18-19 вересня в основній програмі представлять колекції українські бренди Vozianov, Chereshnivska, B.O.LDYREVA, Vbrana by Svitlana Mykytyuk, KartNate, Zalesova, Olesya Tsiukh, дебютними стануть покази Nona Troffish, Lesya Matselyukh, ID by Dyachenko. Всі покази можна буде переглянути онлайн.

Програми та проєкти:

16-19 вересня

Основний розклад показів доповнюватиме освітня програма. Освітня програма Fashion Talks включає лекції та обговорення, які проходитимуть у Design House. У Fashion Talks передбачені лекції “Мудрість світу трансформована через одяг: адаптація українського бренду на європейських ринках у пандемічній турбулентності” (Наталка Найда, CEO компанії Framiore), “TLUM & KRAM. Сучасний блошиний ринок - хаб sustainable fashion” (Дара Бурко, засновниця та організаторка TLUM & KRAM; Таня Мацкевич, крам-
менеджерка, кураторка експозицій; Кристина Червінська, менеджерка з комунікацій), “Український fashion продукт - багатофункціональний Shypelyk” (Ольга Шипелик, засновниця бренду Shypelyk), “Особливості інклюзивного бізнесу в Україні” (Ірина Ляховенко, співзасновниця інклюзивного ательє “Lady Di atelier”), “Одяг як нова форма медіа” (Аліна Романченко, засновниця бренду zmist++forma), “Психологія реклами для
fashion бренду” (Ольга Філіпова, SMM-стратег, таргетолог, засновниця Школи SMM Factory), дискусія про те, як змінилась мода після пандемії, з Майєю Тульчинською (колумністка, авторка блогу “Доступно та просто про моду і стиль”).

17-18 вересня

Програма українських парфумерів

Програма українських парфумерів на Lviv Fashion Week включатиме показ капсульних колекцій українських дизайнерів до п‘ятої річниці концепт-стору Open Store Lviv, презентацію колекції парфумованих ботанічних свічок в традиційному львівському гутному склі Arboretum x Lviv Candles Manufactory, майстер-клас “Соліфлори. Естетика твердих парфумів” Влада Зварича (голова Гільдії парфумерів України).

17 вересня

Проєкт “Хранителі кодів”

"Хранителі кодів" – проєкт, присвячений мистецтву Галичини ХІХ-ХХ ст., архітектурному стилю "гуцульська сецесія"; та діяльності бюро Івана Левинського. В рамках проєкту дизайнерка Ольга Жеребецька, ткачиня Тереза Барабаш, ювелір Данило Личко та WHAT IF Creative Studio працюють над: колекцією одягу, на 80% створеною з повторно використаних матеріалів; тканинами, виготовленими старовинним українським методом; прикрасами, що відображають орнаментику будинків Львова; музикою, яка занурить в атмосферу перетину історії з сучасністю; фільмом про бюро Івана Левинського, гуцульську сецесію, моду.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

 

В рамках Lviv Fashion Week відбудеться презентація проєкту - показ одягу, тканин та прикрас української дизайнерки ZHEREBETSKA в колаборації з Tereza Barabash та Lychko Jewelry. Презентація – лише частина великого проєкту "Хранителі кодів", продовженням якого стане прем'єра однойменного художньо-документального фільму від WHAT IF creative studio, що відбудеться 24 вересня. В жовтні експозиція переїде до м.Глиняни і буде представлена в Музеї ткацтва та килимарства.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galinfo.com.ua