У Львові відкрилась інтерактивна виставка #Вражаріум

21.09.2021 15:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

17 вересня у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові відкрилась інтерактивна виставка #Вражаріум від Smile. Після Львова вона побуває у Харкові та Дніпрі. Експозиція у двох морських контейнерах складається з понад 40 інтерактивів і 6 VR-станцій, завдяки яким українці зможуть подорожувати світом і отримувати найрізноманітніші враження, не виїжджаючи зі свого міста. 

«44% українців називають мандрівки своєю мрією №1*, на рівні з фінансовим добробутом, але у часи пандемії подорожувати стає все складніше, — говорить Олександр Лавров, організатор виставки, керівник бізнес-напрямку товарів для персональної гігієни корпорації «Біосфера». — Місія Smile — допомагати українцям отримувати більше вражень, тож ми подумали, що якщо не можемо їхати по світу, світ має приїхати до нас. У Вражаріумі від Smile зібрані десятки вражень та дивовижних місць звідусіль. Зараз у нас два морські контейнери, але щороку їхня кількість буде зростати, аж поки ми не зберемо в одному місці все найкраще, що є на планеті. Приходьте побачити, відчути і пережити найкращі враження».

Над концепцією та втіленням виставки в життя працювала агенція Gres Todorchuk. 

«Сама назва “Вражаріум” вимагає створення живих вражень, — говорить керівниця проєкту Юлія Соловей. — Наприклад, ми хотіли, щоб глядачі не просто подивилися на Париж, а побували в гостях у Ірени Карпи в 13-му окрузі, не просто почитали про Антарктиду, а почули привітання до українців від полярників станції “Академік Вернадський”. Ми шукали людей, що зафільмують поїздку в нью-йоркському таксі та прогулянку на човні в Бангкоку, знімали на камеру вуличних танцівників у фавелах Ріо та оживили химер Нотр-Дам де Парі. А ще створили на вході сувенірну крамничку, де відвідувачі виставки можуть помінятися магнітами з різних куточків світу». 

Що варто зробити у «Вражаріумі від Smile»:

Піднятися на Еверест, вирушити на сафарі та аплодувати на шоу Cirque du Soleil  у віртуальній реальності   

Завдяки окулярам віртуальної реальності ви зможете піднятися на Еверест разом з альпіністом Джоном Гріффітом, опинитися на шоу Cirque du Soleil та вирушити на африканське сафарі, щоб зустрітися з левами й слонами.

Політати над українською пустелею та українською столицею

Також у віртуальній реальності гості виставки можуть здійснити політ над Станіславськими кручами, рожевим озером чи біля вітряків над Олешківською пустелею. А ще — пролетіти над мостами Києва, який зачаровує з висоти пташиного польоту.

Послухати, як реве найгучніший у світі стадіон, співають вуличні музики та стукає двигун тук-тука.

У 12-метровому морському контейнері відвідувачів чекають понад 30 інтерактивів, присвячених чотирьом містам, — Парижу, Нью-Йорку, Ріо-де-Жанейро та Бангкоку. Тут можна побачити світлове шоу на Нотр-Дам де Парі, обрати маршрут нью-йоркського таксі, опинитися на карнавалі в Ріо та зазирнути на ринки тайської столиці. 

Зазирнути в Шефшауен

Другий контейнер відтворює вулицю марокканського міста Шефшауена, яке називають блакитним через колір будинків. Віддалений шум марокканського базару, деталі місцевого побуту й аромат спецій створюють враження присутності.

Сфотографуватися з рафлезією та керувати північним сяйвом

Природні дива представить об’ємна 8-метрова інтерактивна ілюстрація від клубу Pictoric. Всередині приховані біноклі з краєвидами Великого каньйону США і солончаків Болівії, привітання з антарктичної станції «Академік Вернадський», північне сяйво, кольором якого ви можете керувати, а також рафлезія — найбільша квітка у світі.

Виставка працюватиме у Львові з 17 по 25 вересня.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією в чат-боті: https://linktr.ee/vrazharium_smile

Режим роботи: у будні — з 16:00 до 21:00, у вихідні — з 10:00 до 21:00. 

  • 17 – 25 вересня: Львів, парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, центральний вхід біля арки
  • 27 вересня – 3 жовтня: Харків, площа Свободи
  • 7 – 15 жовтня: Дніпро, площа Героїв Майдану

Деталі та новини виставки читайте на офіційній сторінці #Вражаріум від Smile у Facebook за посиланням.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews