Львівщина отримала 30 нових автомобілів швидкої допомоги для боротьби з Covid-19

10.10.2021 12:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Автопарк Львівського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився новими автомобілями швидкої медичної допомоги. Провідний український виробник медичного спецтранспорту – компанія "Автоспецпром" – передала медикам регіону 30 "швидких" типу В, які повністю підходять для транспортування хворих з важкою формою перебігу коронавірусної хвороби.

Автомобілі укомплектовані всім необхідним медичним обладнанням від кращих світових виробників. Зокрема, вони мають на борту широкий набір засобів дихальної підтримки – кисневі балони (стаціонарний та портативний), аспіратори, дихальні мішки для дорослих, дітей та немовлят тощо, – що є життєво важливим для надання допомоги пацієнтам з Covid-19. Усе це вміщується в медичний салон "швидкої" на базі Peugeot Boxer.

“Усі автомобілі обладнані засобами дихальної підтримки, зокрема, кисневими балонами, багаторазовими дихальними мішками, аспіраторами та небулайзерами. Ми розуміємо, що оперативність надання медичної допомоги - це питання життя та смерті. Тому в наших “швидких” пацієнти  із COVID-19 можуть отримати високоякісну медичну допомогу вже дорогою до лікарні”, - зазначив заступник директора компанії "Автоспецпром" Кирило Коморкін. 

Він додав, що автомобілі швидкої допомоги на базі Peugeot Boxer мають високі технічні характеристики. Потужний тяговий мотор, яким оснащена ця модель, може розігнати автомобіль до максимальної швидкості за малий проміжок часу. Крім того, автівки мають міцне сталеве покриття, а також комфортний та просторий салон. 

“Кожна машина відповідає вимогам ДСТУ EN  1789:2019, який є українською адаптацією загальноєвропейського стандарту з вимогами до "швидких". Ми завжди піклуємося про якість наших автомобілів швидкої допомоги. ”, - резюмував Кирило Коморкін. 

Довідково

ТОВ "Автоспецпром" розпочало свою діяльність у 2012 році й сьогодні є провідним виробником автомобілів екстреної (швидкої) допомоги у країні й головним постачальником медичного автотранспорту для державних і приватних медичних установ України. Наприкінці листопада 2020 року компанія отримала сертифікат відповідності від європейського автогіганта Stellantis, ставши першим українським виробником "швидких", який отримав документ такого рівня.

Автомобілі швидкої допомоги виробляються у типах А1, А2, В і С на шасі Citroen, Peugeot і Mercedes. Контроль якості продукції ведеться відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 13485 (Менеджмент якості для медичних приладів).

У квітні та травні 2020 року PSA Groupe і ТОВ "Автоспецпром" разом реалізували кампанію з надання допомоги Міністерству охорони здоров'я України та регіональним медичним закладам у підтриманні належного технічного стану "швидких" брендів Peugeot і Citroen. Спільно компанії відремонтували 100 "швидких".

Stellantis – французька автомобілебудівна компанія. Це другий за величиною виробник автомобілів у Європі і власник таких брендів як Citroen, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS Automobiles.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews