Рекордна смертність на Львівщині: Головна епідеміологиня розповіла про ситуацію з пандемією

20.10.2021 09:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині критична ситуація з ковідом, а за останню добу було зафіксовано найбільша кількість летальних випадків від початку пандемії навесні минулого року.

Про це повідомила Наталя Іванченко, головний епідеміолог Львівщини в прямому ефірі програми “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

За її словами, на Львівщині ситуація критична, за останню добу зафіксовано 65 летальних випадків, це найбільша кількість смертей за добу за весь час пандемії. Можливо саме це є причиною черг в пунктах вакцинації, оскільки така негативна тенденція впливає на свідомість людей.

Епідеміологиня також зазначила, що вакциновані хворіють найменше і не потрапляють до реанімаційного відділу. Як правило серед людей, які вже мають щеплення від ковіду і все ж захворіли, багато тих, хто мають супутні захворювання. Вона також закликала не забувати, що і на пунктах вакцинації потрібно зберігати соціальну дистанцію.

“Нагадую, що насильно ніхто нікого не вакцинує, адже “примусової вакцинації” просто не існує. Щеплення від COVID-19 рекомендовано на державному рівні. Без 100% вакцинованих педагогів – не відкриють освітній заклад, а людям, які мають багато хронічних хвороб – рекомендовано зробити щеплення в першу чергу”, – наголосила Наталя Іванченко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews