Як у Львові у червоній зоні карантину працюють торговельні центри (Відео)

01.11.2021 21:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Із 30 жовтня на Львівщині діють карантинні обмеження “червоної” зони. Заборонено працювати музеям та театрам, а також проводити будь-які масові заходи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Виняток – спортивні матчі професійних команд, але вони будуть без глядачів.

 
 
 

Торгові центри, ресторани та кафе можуть працювати, якщо і працівники і відвідувачі – повністю вакциновані або мають негативний результат тесту.

На вході у торгово-розважальний центр не перевіряють сертифікатів вакцинації чи ПЛР-тестів, адже в середині будівлі є супермаркет та аптека, а туди можна заходити і без цих документів. Натомість, їх перевіряють працівники на вході у кожен магазин.

“Обов’язково має бути 2 вакцини, можна пускати людину, якщо в неї є тест на антиген, ПЛР-тест. З однією дозою вакцини не пускаємо. Хіба, якшо одна доза і зразу ПЛР-тест – тоді можна. А по-інакшому ніяк, зовсім”, – розповідає працівник магазину Володимир Рисак.

 
Також працівники кажуть, що кількість покупців сьогодні значно зменшилася.

“4 людини чи 5 за 2 години роботи. Вчора (29 жовтня, – ред.) десь людей 50 було за дві години, то набагато зменшилось”, – каже працівник магазину Дмитро Філаненко.

Охоронці ТРЦ слідкують, аби кількість відвідувачів не перевищувала допустимої норми.

“Контролюємо чергу, кількість відвідувачів в торговому центрі у відношенні 1 людина на 10 кв. м. На разі у торговому центрі перебуває 2 400 чоловік, при нормі 5 тисяч. 50 тисяч кВ.м. площа торгового центру”, пояснює керівник охорони Василь Тура.

У торговому центрі працює пункт щеплення. А люди, які не вакциновані, але хочуть потрапити у торговий центр, можуть зробити швидкий тест біля входу.

Також від сьогодні автобуси, трамваї та тролейбуси у місті мають бути заповнені лише на половину. А від понеділка, школярі навчатимуться дистанційно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews