На Львівщині збільшилась кількість молодих людей, які захворіли на коронавірус

02.11.2021 18:06   Джерело: Вголос
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині протягом тижня у значної кількості молодих людей, які звернулися за медичною допомогою, лікарі діагностували двобічні пневмонії. Пацієнти потребували стаціонарного лікування.

Про це під час брифінгу повідомив Орест Чемерис, керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

За його словами, зараз у стаціонарах області перебуває 2281 хворий, 207 лікуються в реанімаційних відділеннях, 65 пацієнтів є на штучній вентиляції легень.

“Загалом протягом тижня спостерігаємо високий відсоток молодих людей, віком від 30 років, у яких фіксують такі ускладнення, як двобічні пневмонії. І незважаючи на молодий вік та відсутність супутніх захворювань, вони потребують госпіталізації.  80 % пацієнтів ( у деяких закладах цей показник є вищим), потребують кисневої підтримки”, – зазначив Орест Чемерис.

Також очільник департаменту запевнив, що в області є достатня кількість медичного персоналу для забезпечення лікування ковідних пацієнтів.

“Для забезпечення 4900 ліжок, які маємо відведені під ковід, медичних працівників є достатньо. Якщо кількість пацієнтів зростатиме, то бракуватиме молодшого і середнього персоналу. Лікарського ресурсу є достатньо”, –  каже посадовець.

Усі заклади, де лікують хворих із коронавірусом, зі слів Ореста Чемериса, в достатній мірі забезпечені киснем. 

Як повідомив медик, з 3271 хворого, які перебувають зараз на лікуванні у стаціонарах області лише 166 є вакцинованими.

Загалом на Львівщині 23% дорослого населення пройшли щеплення двома дозами вакцини, 34 відсотки – отримали першу дозу вакцинації.

Очільник департаменту також зазначив, що від середини жовтня в області утричі зросли темпи  вакцинації. Якщо раніше у робочі дні вакцинували від 7 до 9 тисяч осіб,  то зараз – від 18 до 23 тисяч


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вголос