У Львівській області заробляли мільйони гривень на COVID-19

04.11.2021 12:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Поліцейські ліквідували функціонування протизаконної діяльності, пов'язаної з виготовленням «липових» сертифікатів про вакцинацію та ПЛР-тестами. Внаслідок незаконної діяльності фігуранти цієї справи отримували багатомільйонний прибуток.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП.

Правоохоронці встановили, що фігуранти Підроблені COVID-документи "ділки" відправляли "клієнтам" через поштові відділення, а кошти отримували на власні банківські картки. 2 листопада правоохоронці провели обшуки на місцях проживання фігурантів у Львові.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, бланки негативних ПЛР-тестів, чорнову бухгалтерію. Крім того, вилучено інші підроблені документи: запрошення на роботу за кордоном та довідки для державних органів влади. Також поліцейські вилучили поліграфічне обладнання, комп'ютерну техніку та засоби зв'язку.

Така протиправна діяльність приносила організаторам дохід у сумі понад 3 млн. гривень.

Зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі. Продовжуються подальші процесуальні заходи для повідомлення фігурантів про підозру та обрання ним запобіжних заходів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews