У Львові військові медики врятували чоловіка, в якого під час огляду раптово зупинилося серце

25.11.2021 21:09   Джерело: westnews.info
Опубліковано : Львівський Новинар

Військові кардіохірурги у Львові повернули до життя майже безнадійного хворого, в якого під час консультації раптово зупинилось серце. Про це інформує Військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові, передає "Еспресо.Захід". 

У Військово-медичному клінічному центрі під час консультації у пацієнта в кабінеті раптово зупинилось серце. І відлік його життя пішов на секунди.

"Пацієнт поступив до нас з дуже серйозними серцевими захворюваннями. І під час огляду в нього раптово зупинилось серце. Як пізніше ми з’ясували це була фібриляція шлуночків. І по суті це клінічна смерть людини", - розповів начальник відділення серцево-судинної хірургії підполковник медичної служби В’ячеслав Зінченко.


Фото: Військово-медичний клінічний центр Західного регіону - м.Львів

Лікар взявся реанімувати пацієнта. Також було прийнято рішення про термінову операцію, адже життя чоловіка опинилося під загрозою.

Водночас під час операції медики виявили, що крім всіх виявлених під час попередніх діагностик, захворювань і патологій, у хворого ще й так звана "порцелянова аорта".

"Це хвороба під час якої проведення маніпуляцій на самій аорті дуже ускладнене для хірурга. І через це технічне виконання операції дуже важке", - пояснив підполковник медичної служби В’ячеслав Зінченко.

Загалом боротьба за життя пацієнта тривала понад три години. Зараз пацієнт перебуває в доброму стані, вже виконує певні вправи з відновлення і в цілому демонструє хорошу тенденцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: westnews.info