Львівській інфекційній лікарні на половину урізали фінансування

11.12.2021 15:03   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Фінансування Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні скорочують майже наполовину. Про це повідомила адвокатка, членкиня Громадської ради при УСБУ у Львівській області Галина Янко, передає "Еспресо.Захід".

"Після виписки мами з Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, де лікувала ковід і його наслідки, я два тижні збираю інформацію, котрою поділилися ще в лікарі лікарні. Вони просто шоковані від того, як з ними збирається вчинити держава. Так ось, на наступний рік, тобто 2022, держава в особі НСЗУ просто кидає лікарню, лікарів, обслуговуючий персонал, а головне - це пацієнтів!!!! напризволяще, бо скоротила фінансування майже наполовину, не врахувавши пролікованих на ковід у 2020-2021 роках", - написала Галина Янко

За її словами, саме цю лікарню визнали найкращою інфекційною лікарнею. Вона також є єдиною лікарнею, котра має найнижчий показник смертності від ковіду. Крім того, лікарня була першою, яка почала лікування ковідних хворих в області та всі її напрацювання мали успіх.

"А тепер, що виходить? Хтось пригледів земельку і потрохи починає "виживати" інфекційну - бо реформа?!",- задалась риторичним питанням адвокатка.

Галина Янко закликала втрутитися в ситуацію і не допустити свідоме знищення лікарні.

Водночас у коментарях під цим постом народна депутатка Галина Васильченко написала, що готує з цього приводу депутатське звернення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews