На Львівщині медикам почали нараховувати підвищену зарплату

08.02.2022 21:09   Джерело: Фортпост
Опубліковано : Львівський Новинар

Медикам на Львівщині почали нараховувати підвищену зарплату. Згідно з Постановою КМУ від 12.01.2022 №2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» лікарям виплатили не менше 20 тисяч грн, а середньому медперсоналу — не менше 13,5 тисяч грн.

Про це, зокрема, повідомили керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько та директорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська.

«В п’ятницю усі працівники нашого Центру отримали заробітну плату за січень відповідно до Постанови КМУ від 12.01.2022 #2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я». Пакет «ЕМД» від НСЗУ на 2022 рік становить 725 млн грн. Фонд оплати праці персоналу Центру (2832 штатні посади) на 2022 рік становить 615 млн грн», - зазначив Андрій Васько.

«Львівський обласний клінічний перинатальний центр виконав Постанову КМУ від 12.01.22 №2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників ЗОЗ” та виплатив заробітну плату працівникам у відповідності до відпрацьованого робочого часу за січень 2022 року на рівні не менше: 20 000 грн для лікарів, лікарів-лаборантів та біологів, 13500 грн - для медичних сестер, акушерок, лаборантів та фельдшерів-лаборантів. Саме так! Кількість медичних послуг, що надаються в нашій установі дозволяє це зробити!», - зазначила Марія Малачинська.

Як повідомив вчора прем’єр-міністр Денис Шмигаль, загалом по Україні цього тижня НСЗУ перерахувала закладам первинної медичної допомоги майже 2 млрд грн за січень. Ці кошти направлять у 1969 закладів первинки. Уже найближчими днями виплати надійдуть на рахунки медиків.

«У період загострення пандемії дуже важливо, щоб заклади охорони здоров’я розвивалися, а медики отримували гідну заробітну плату, адже саме вони працюють «на передовій» і ризикують власним життям. Принагідно хочу подякувати лікарям і медичному персоналу за щоденну працю. Керівництво Львівської ОДА завжди толеруватиме, аби зусилля лікарів оплачувалися відповідно», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Нагадаємо, раніше Кабмін опублікував роз’яснення щодо виплати підвищених заробітних плат. Згідно з ними постанова КМУ №2 від 12.01.2022 поширюється абсолютно на всіх працівників державних та комунальних закладів охорони здоров'я. Окрім того, постанова встановлює лише базовий рівень заробітної плати для лікарів та медичних сестер. Тобто, медики, які працюють на повну ставку, не можуть отримувати заробітну плату меншу, ніж зазначено в постанові. При цьому, згаданий вище рівень заробітної плати не є фіксованим і може бути збільшений керівником медзакладу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фортпост