Смартфон за вакцинацію. Що кажуть пенсіонери на Львівщині

18.02.2022 19:52   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині 40% людей віком від 60 років вакцинувалися від коронавірусу. Про це розповів регіональний координатор з питань вакцинації Олег Когут. За словами президента Володимира Зеленського, навесні люди мають отримати смартфон і пільговий тариф.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що запис на отримання смартфонів розпочнеться у квітні цього року. Що думаю пенсіонери про це на Львівщині — дізнавалося Суспільне.

Стефанія Жеребецька живе в селі Задебрі, яке розташоване трохи більше, ніж двадцять кілометрів від Львова. Жінці 79. Та щодня вона їздить до обласного центру на роботу. Працює прибиральницею, бо пенсії на все не вистачає. Про те чи хотіла б отримати новий смартфон каже:

Стефанія Жеребецька

"Я маю старий телефон. Мені вистачить того телефона. Я ось живу, а ввечері можу вмерти. Мені того телефона не треба, бо я вже стара. Краще б на ліки давали, квартиру у Львові оплатити. А айфон, я де з тим айфоном піду".

Бустерну дозу вакцини сьогодні отримала 70-річна Марія Гаврушко. Та каже, робить щеплення не за винагороду.

"Та де вони дадуть ті гроші, ті смартфони. То добре, якби дали. Я навіть ті гроші за вакцинацію не взяла. Бо телефона не маю такого. Нехай краще дітям-сиротам дадуть сиротам. У ті дитбудинки, що є хворі. А що мене то спасе. Я є старша жінка", — каже пенсіонерка Марія Гаврушко.

Марія Гаврушко

Але не усі пенсіонери хочуть вакцинуватися. Проти вакцинації пенсіонерка Галина Баран.

"Ні-ні. Я не вакцинована, я не буду вакцинуватися, мені то не треба. Нехай краще дав би на лікування людям старим і хворим. На лікування ліпше. Нащо мені той смартфон, нащо воно мені. Маю такий телефон старенький і все", — каже жінка.

Галина Баран

За словами начальника обласного управління з питань цифрового розвитку Максима Столярчука, приймати заявки від людей почнуть у квітні, зробити це можна буде онлайн або у ЦНАПі. Для цього потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код та сертифікат про вакцинацію. А отримати смартфон ті, хто старші 60 зможуть вже у липні-серпні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне