У Львові палає генконсульство РФ: оголошена евакуація дипломатів

23.02.2022 09:53   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Дипломатів з львівського генконсульства РФ, яке нещодавно призупинило свою роботу, евакуюють до Росії. Окрім того, 23 лютого у будівлі генконсульства зафіксували пожежу. 

Про це повідомили у заяві МЗС РФ та на Facebook-сторінці Ігора Зінкевича. 

У Львові 23 лютого сталося загорання у будівлі генерального консульства РФ. Фотографії опублікував на своїй Facebook-сторінці Ігор Зінкевич, депутат Львівської міськради. Також у коментарях згадали, що бачили дим над консульством ще пізно ввечері попереднього дня — у вівторок. 

Подібні пожежі напередодні траплялися і в генконсульствах РФ в Одесі та Києві — у мережі припустили, що іноземні дипломати палять документи. Втім, у російських дипустановах заявили, що вони працюють у штатному режимі. 

А ось 22 лютого у МЗС РФ повідомили, що усіх дипломатів з України евакуюють до Росії.

"За обставин, що склалися, наше першочергове завдання — подбати про російських дипломатів і співробітників Посольства та Генеральних консульств. Для захисту їх життя та безпеки керівництвом Росії було прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яка буде реалізована найближчим часом", — повідомили у заяві. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews