У львівському поїзді затримали Володимира Рубана

03.03.2022 09:22   Джерело: Depo.Львів
Опубліковано : Львівський Новинар

В одному із львівських поїздів затримали Володимира Рубана, якого свого часу разом із Надією Савченко звинувачували у підготовці теракту у Верховній Раді. Про це повідомили у Facebook-спільноті "Зимноводівська ОТГ", передає Depo.Львів.

Причина та подробиці затримання наразі невідомі. Але  на відео, оприлюдненому у соцмережах, чітко видно, що затримано саме Рубана – показали його паспорт та обличчя. Чоловік на відео прокоментував свої дії словами "виконую громадянський обов'язок".

Паспорт Володимира Рубана

У поїзді затримали Володимира Рубана

У поліції Львівщини підтвердили цей інцидент.

"Дійсно було таке затримання ще 28 лютого, - говорить речниця ГУНП у Львівській області Світлана Добровольська. – Поліцію викликали на вокзал, чоловіка затримали та доставили у відділок поліції та передали співробітникам Служби безпеки України".

Рубана затримали у львівському поїзді

Володимир Рубан – український громадський діяч, керівник штабу Громадської організації "Офіцерський корпус", яка виступала проти євроінтеграції України, пізніше — засуджувала протестувальників на Майдані. Проте 6 грудня 2013 року її члени різко змінили риторику та вступили до лав Самооборони Майдану. А з початку війни на сході України, у травні 2014 року, Рубан разом з організацією "Офіцерський корпус" з власної ініціативи взявся за визволення заручників із полону самопроголошених "ЛНР" та "ДНР", виконував функцію посередника між польовими командирами "ДНР" і "ЛНР" та українською владою, доставляв теплі речі та продукти полоненим у Сніжне і дітям у Горлівку.  У березні 2015 року навіть став лауреатом премії "За мужність і патріотизм" загальнонаціональної програми "Людина року". 

Однак Володимир Рубан був неодноразово помічений у прихильності до терористів так званих "ДНР", "ЛНР" та "Новоросії". Зокрема, займаючись визволенням полонених, висловлював думку, що якщо матері українських військових, які потрапили в полон до терористів, будуть на колінах вимолювати у бойовиків життя своїх синів, то надалі матері і їхні сини "будуть правильно голосувати".

У кінці лютого 2017 року разом з нардепом Надією Савченко відвідав тимчасово окуповані території ОРДЛО, порушивши порядок перетину лінії розмежування, після чого СБУ анулювала дозвіл Рубана на виїзд в ОРДЛО. 

Згодом, у 1918 році, Рубан був фігурантом кримінальної справи щодо планування насильницького повалення конституційного ладу в Україні та сприяння терористичній організації "ДНР" - разом з Надією Савченко вони планували підірвати Верховну Раду. Його тоді затримали, але пізніше Броварський суд Київської області звільнив Володимира Рубана та Надію Савченко з-під варти просто в залі судових засідань, мотивуючи це тим, що термін запобіжного заходу закінчився, а нового не було обрано.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів