ООН виплатить внутрішнім переселенцям в Україні додатково по 2220 гривень

31.03.2022 18:10   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Львівський Новинар

Управління Верховного комісара ООН з питань захисту біженців спільно з Укрпоштою розпочали виплату кожній переміщеній особі по 2220 гривень. На першому етапі таку допомогу отримують 360 тисяч внутрішніх переселенців.

Новину львів'янам повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Зазначається, що ця допомога буде виплачуватися щомісяця протягом трьох місяців із розрахунку на кількість людей у родині. Її можна отримати у відділення Укрпошти в усіх регіонах України, а у перспективі скористатися банківським переказом. Запис до програми грошової допомоги вже розпочався у Львові, Ужгороді та Мукачеві.

Реєстрація проходить за адресами:

  • Львів, вул. Трускавецька 2 Б (з 9:00 до 18:00).
  • Львів, вул. Палія 15 (з 9:00 до 18:00), вихідний – субота.
  • Ужгород, Гуманітарний штаб "Совине гніздо", вул. Ференца Ракоци, 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).
  • Ужгород, пл. Ш. Петефі 24, Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики (пн-пт з 9:00 до 18:00).
  • Мукачево, ЦНАП, вул. Духновича 2 (пн-пт з 9:00 до 18:00).

За додатковою інформацією можна звертатись за номером: 0 800 307 711 або 0 800 309 110 (гаряча лінія Донбас СОС) чи писати на адресу urkki@unhcr.org.

Наголошується, що програма ООН служить доповненням до національної програми соціальної допомоги (йдеться по щомісячну допомогу від держави в розмірі 2000 гривень на місяць для дорослого і 3000 гривень на місяць для дітей та осіб з інвалідністю – ред.).

"Вона має на меті підтримати людей, які були змушені тікати через російську агресію, щоб вони змогли задовольнити свої основні потреби, включаючи оренду житла, придбання їжі та предметів гігієни", – йдеться у повідомленні.

Крім того, ще одну програму з надання грошової допомоги в розмірі 2220 грн на людину втілює Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні. її можуть отримати найбільш вразливі групи переміщених осіб, а саме:

  • вагітні жінки та матері, що самостійно виховують дітей;
  • сім'ї із двома і більше дітьми;
  • родини, серед членів яких є особи з інвалідністю;
  • особи похилого віку.

Однак ця програма наразі працює поки лише на Закарпатті. У перспективі її планується розширити на інші регіони.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне