У Львові двоє людей отруїлись чадним газом

04.04.2022 09:10   Джерело: Четверта студія
Опубліковано : Львівський Новинар

Як повідомили в міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, сьогодні зранку у квартирі на вул. Садовій (Залізничний район) отруїлись чадним газом 31-річна жінка та 32-річний чоловік.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Постраждалих доправили в обласну клінічну лікарню. Аварійна бригада АТ «Львівгаз» тимчасово припинила подачу газу до квартири. Обставини події з’ясовують.

Загалом від початку року по місту зафіксували уже 18 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 44 людини, з них 13 дітей. На жаль, 1 людина загинула.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо – цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта студія