Ізраїльський польовий госпіталь на Львівщині завершив свою роботу

28.04.2022 18:51   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Ізраїльський мобільний (польовий) госпіталь “Блискуча зірка”, що з 22 березня працював у Мостиськах, сьогодні завершив свою роботу. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

 

За цей час у госпіталі пролікували 6005 пацієнтів. Також тут зробили 57 операцій. Згортання госпіталю приурочили до Дня Катастрофи і героїзму європейського єврейства, Йом га-Шоа – національного дня пам’яті, який відзначають в Ізраїлі.

Госпіталь складався з 10 наметів, розташованих на території школи — тут надавали амбулаторну допомогу, а у приміщенні школи – облаштували палати для пацієнтів. Штат госпіталю включав 200 осіб – лікарів та іншого медичного персоналу.

“Сьогодні ми тут з нащадками тих, хто жив у пеклі. Минуле переходить з покоління в покоління, від сім’ї до сім’ї. Це в нашому ДНК, ми – історія. Зараз знову, через вісімдесят років, бомбардують міста, люди залишаються без домівок і без надії.  Від імені ізраїльтян звертаюсь до вас – будь ласка, ніколи не забувайте, що зробили з вами. Але завжди обирайте відновлення, відбудову і розвиток”, — сказав у своєму виступі директор госпіталю Йоель Ар Евен.

Додамо, шпиталь “Блискуча зірка” назвали на честь колишньої прем’єр-міністерки Ізраїлю Голди Меїр, яка народилася в Україні. Саме вона створила «Машав» – Національну ізраїльську агенцію гуманітарної допомоги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews