Мешканці Львова не платитимуть за перейменування топонімів міста

13.05.2022 15:12   Джерело: Діло
Опубліковано : Львівський Новинар
Щонайменше чотири десятки львівських вулиць, шість у Винниках, п’ять в Рудному та одна в Підрясному будуть змінювати назви.

Як повідомила керуюча справами виконавчого комітету Львівської міськради Наталія Алєксєєва, ніхто із мешканців від зміни назви вулиці не потерпатиме фінансово. 

“Бігти замінювати документи на майно чи землю не потрібно. Такого обов’язку закон не передбачає. Позаяк, усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа”, — йдеться в дописі Алєксєєвої.

Вона зазначила, що також не передбачено обов’язку щодо оновлення відомостей про проживання (прописку). Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в людини виникне така потреба.

Хоча сучасний паспорт вже навіть і штампу не передбачає, зауважує керуюча справами виконкому.

За словами Алєксєєвої, єдині суб’єкти, для яких передбачено процедуру зміни документів у разі перейменування – це підприємці та підприємства. Але процедура безкоштовна (без адміністративного збору). Крім того, термін для внесення таких змін не визначено.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло