6 тис доларів США за незаконний перетин кордону особами призовного віку – на Львівщині затримано чоловіка

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканцю Львівщини, який організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік організував незаконний перетин державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. Свої послуги він оцінив у 6 000 доларів США з людини. За це фігурант обіцяв допомогти у безперешкодному перетині кордону через офіційні пункти пропуску.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання всієї суми.

Слідчі дії тривають, суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі майже 200 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Нацполіції України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури