Як обрати гірський велосипед: поради професіоналів

29.05.2022 17:31   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Велосипеди як були популярні раніше, так і залишаються зараз, незважаючи на те, що є багато іншого транспорту. Велосипед – це не лише розвага чи спосіб пересуватись містом, це ще й чудовий вид спорту. Під час їзди задіяні всі м’язи ніг, рук та спини. З велоспорту існують навіть змагання. 

Якщо ви тільки плануєте покупку, то спортивні велосипеди у Львові широко представлені в інтернет-магазині Алло. Крім спорту, велосипеди також активно задіяні в поїздках у гори. Сьогодні ми хочемо розповісти кожному, як правильно вибрати гірський велосипед і на що в першу чергу звернути увагу.

Для чого потрібен гірський велосипед?

Перше, про що потрібно задуматись, це ціль покупки та частота використання. Якщо ви збираєтесь купувати гірський велосипед для катання раз на тиждень чи місяць, то можна розглядати стандартні базові моделі, без додаткових функцій. 

Якщо плануєте кататись часто, то потрібно, щоб велосипед був зручний, із додатковим обладнанням. У випадку, якщо велосипед буде використовуватись для гонок та катання кожен день, то потрібно дивитись на професійні моделі із дорогим обладнанням та функціями.

Зверніть увагу, що для людей високого зросту та з великою вагою є окремі моделі. Вони побудовані таким чином, щоб пересування буле легше, ніж на звичайному велосипеді.

Бюджет

Обов’язково точно визначити, скільки грошей ви готові витратити. Гірські велосипеди діляться на чотири категорії в залежності від ціни:

  • 10 000 – 30 000 грн. Це найпростіші моделі призначені для звичайного катання, вони не обладнані нічим особливим. Рама, руль, матеріали виготовлення – все стандартне.
  • 30 000 – 70 000 грн. Такі велосипеди виготовлені із алюмінію, але вже більш спортивні. Лише трохи відрізняються характеристиками від попереднього виду.
  • 70 000 – 120 000 грн. За таку ціну вже йдуть моделі для перегонів. Вони вважаються напів професійними. Виготовляються із карбону. Мають спеціальну раму, яка глушить вібрації.
  • від 120 000 грн. Це повністю професійні моделі, їх не варто купувати для звичайного катання, бо їхні функції та можливості не будуть використовуватися за звичайних умов.

Місце для катання

Не менш важливим є місце для катання на гірському велосипеді. Звісно, їх не обов’язково використовувати лише в горах, але, наприклад, для міста підійде дешевша модель. Для їзди в гори та ліси краще брати дорожчі велосипеди і дивитись на кількість зірок. Чим більше зірок у моделі, тим на вищі схили він здатен піднятись. Якщо ви будете кататись взимку або по піску, то варто роздивлятись велосипеди з широкими покришками – так їздити буде легше. Щоб легше було вибрати, можна відразу подивитись та обрати місця, де би ви хотіли кататись. 

Екіпірування

Не забувайте придбати все для захисту. Шолом на голову та мигалку (водіям позаду буде легше вас побачити). Для холодної пори року можна купити взуття, спеціальні штани, рукавиці, окуляри, шапку. Також подбайте про підніжку, вона допоможе паркувати велосипед в будь-якому місці.

Перш ніж придбати гірський велосипед, потрібно врахувати багато деталей. Так покупка буде точно успішною, а задоволення від катання стане ще більше.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews