У Львові суттєво дорожчає вартість проїзду у громадському транспорті

29.05.2022 21:15   Джерело: День
Опубліковано : Львівський Новинар

Невдовзі за квиток доведеться викладати 15 гривень (досі був чинним тариф 10 гривень). Таке рішення, у відповідь на звернення перевізників, прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Отже, вартість проїзду у громадському автотранспорті Львова становитиме півтора десятка гривень, хоча перевізники у своїх зверненнях вимагали відняти ціну принаймні до 20 гривень, бо інакше, попереджали, автобуси не виїдуть на маршрути. А все, мовляв, тому, що в чинному  тарифі ціна на пальне встановлена на рівні 24 гривні, а сьогодні вона – майже 60 гривень.

Нові тарифи набувають чинності 2 червня. Ціна квитка у трамваях і тролейбусах залишається незмінною. Також зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів. Рішення скоригувати тариф, повідомили у Львівській міські раді, прийняли через зростання цін та дефіцит палива. 

«Не допомогло врегулювати ситуацію і скорочення на 20% дублюючих маршрутів», – зазначив  директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило. 

Також у ЛМР нагадують, що Львів – не перше місто, яке змушене піднімати ціну на послуги перевезення. У Дрогобичі, для прикладу, 15 гривень за проїзд пасажири платять вже понад два тижні. А в Полтаві ініціюють підняття цін на проїзд до 25 гривень. Також зросла вартість проїзду у приміських маршрутах Львівщини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: День