Новий пункт пропуску з’явиться на польсько-українському кордоні

05.06.2022 08:34   Джерело: vsviti.com.ua
Опубліковано : Львівський Новинар

На польсько-українському кордоні з’явиться ще один пункт пропуску. А на одному з тих, що вже існують, запрацює піший перехід, який відповідатиме стандартам інклюзії. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Як повідомив голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, Польща уже почала будівельні роботи, щоб запустити новий пункт пропуску “Нижанковичі-Мальховіце” (Нижанковичі — селище у Самбірському районі Львівської області). Новий пункт пропуску має запрацювати до 2024 року.

“Пункт передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників, як це є на КПП Грушів. Майбутній пункт пропуску розрахований на автомобілі, масою до 3,5 тонн. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих. Фінансує Польща. Аби покращити доїзд до майбутнього пункту пропуску, минулоріч у березні ми почали будівництво дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Дорогу будують за польські кредитні кошти. Проект завершили уже наполовину. На жаль, через початок повномасштабної війни цьогоріч роботи розпочали пізніше. Зараз триває реконструкція мостів”, — написав Максим Козицький у Telegram.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vsviti.com.ua