На Львівщині викрили схему розкрадання військової амуніції на мільйони гривень

06.06.2022 18:36   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

На Львівщині правоохоронці припинили схему розкрадання військової амуніції на мільйони гривень.

Такі новини з Нацполіції Львова, пише Dailylviv.com.

Зловмисників, які незаконно реалізовували захисне спорядження для військовослужбовців, завезене в Україну як гуманітарну допомогу, викрили оперативники управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з слідчими поліції Львівщини, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 

Як встановили правоохоронці, зловмисники організували протиправну схему ввезення в Україну бронежилетів нібито для потреб військовослужбовців та в подальшому продавали їх, приваласннюючи кошти.

«Підприємці» ввели в оману посадовців Збройних сил України та отримали дозвільні документи для безперешкодного переправлення амуніції через кордон. Отримавши гарантійні листи від військової частини, вони завезли бронежилетів та іншої амуніції на загальну суму більше 5 мільйонів гривень нібито для потреб українських воїнів. В подальшому отримане таким чином захисне спорядження вони реалізовували чрез мережу Інтернет за ціною 10 тисяч гривень за один бронежилет.

4 червня правоохоронці затримали одного з учасників схеми, 28-річного мешканця Львівщини, в порядку ст. 208 Кримінального процессуального кодексу України під час реалізації ним чергової партії військової амуніції на загальну суму близько 500 тисяч гривень. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили плитоноски, бронежилети, військове спорядження, документацію та інші речові докази.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, за рішенням суду підозрюваний перебуває під вартою з правом внесення застави. Особи інших учасників злочинної схеми встановлюють правоохоронці.

Окрім того, вживають заходи для передання вилученої амуніції на потреби військовослужбовців Збройних сил України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews