Туристам пропонують популярні маршрути на гірські вершини Львівщини

14.06.2022 09:10   Джерело: leopolis.news
Опубліковано : Львівський Новинар

В управлінні туризму та курортів Львівської ОВА підготували перелік одноденних маршрутів Карпатами для поціновувачів дозвілля в горах.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

«Сьогодні українці для відновлення сил та психоемоційного стану обирають активний відпочинок, серед яких велопрогулянки та походи в гори. Львівщина – сприятливий для цього регіон. Тут якісно розроблені та промарковані туристичні шляхи, зокрема у Славській ОТГ чи Сколівських Бескидах, а локації зачаровують своїми краєвидами та історичними подіями», – зазначає начальниця управління туризму та курортів ЛОВА Наталя Табака.

Пропонуємо вам декілька красивих маршрутів Карпатами на Львівщині:

  • Пікуй – 1408 м -  найвища точка Львівської області. Гора розташована на межі Львівської та Закарпатської областей. Піднятись на гору можна із сіл Кривка, Верхнє Гусне або Біласовиця. На вершині гори розташований кам'яний чотириметровий, стовп-обеліск, споруджений на честь першого президента Чехословаччини Томаша Масарика.
  • Магура – 1362 м – друга за висотою вершина Львівщини. Шлях починається із з села Либохора.  Вершина і схили гори вкриті лісами.
  • Чорна Ріпа – 1285 м - гора розташована на кордоні між Львівською, Івано - Франківською та Закарпатською областями. Частину шляху можна здолати найдовшим карпатським витягом «Захар Беркут» з с.Волосянка. З вершини відкриваються краєвиди на хребти Сколівських Бескидів і Полонини Боржави, а на сході, можна побачити Західні Ґорґани.
  • Парашка – 1271 м – розташована  на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди». Старт маршруту з м.Сколе. Поруч один із відомих водоспадів на Львівщині – Гуркало. Через вершину проходить закований туристичний маршрут «місто Сколе — гора Парашка — село Майдан» загальною протяжністю 28 км.
  • Високий Верх – 1242 м - гора в околицях селища Славське, одного з найстаріших і найвідоміших гірськолижних курортів України. На півночі гори є джерело «Писана криниця», яке є дуже популярним серед туристів у літній період.
  • Тростян – 1232 м - гора відома великою кількістю канатних і бугельних доріг. Також на схилах гори достатньо багато лижних трас для спуску. На саму вершину гори Тростян можна добратись з нижньої станції крісельної дороги. Ця дорога працює також в літню пору.
  • Лопата – 1211 м - на цій горі  влітку 1944 року відбувалися бої загонів УПА з німецькими та угорськими військами. На горі встановили пам’ятний хрест. Початок маршруту із м.Сколе або ж з с. Кам’янка з якого можна дійти на відомий водоспад Кам’янка та озеро Журавлине.
  • Ільза – 1066 м – старт маркованого маршруту з смт. Славське. З вершини відкривається краєвид на Тростян та Високий Верх. За легендою на цю гору приходять закохані пари, аби загадати бажання, щоб ніколи не розлучатися з тими, кого люблять.
  • Маківка – 958 м – одна із найпопулярніших серед туристів вершин та місце запеклих боїв 1915 року легіону Українських Січових Стрільців з російськими військами. На горі створений меморіальний військовий цвинтар. Початок маршруту з с. Тухля.
  • Ключ – 927 м -  одна з вершин хребта в Сколівських Бескидах. Гора відома як місце боїв та поховання вояків Українських Січових Стрільців, які загинули тут у часи першої світової війни. Старт маршруту з села Труханів, також можна піднятись із с. Кам’янки.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: leopolis.news