Водойма не для всіх: Львівський суд вирішив залишити озеро у Брюховичах за парканом

05.07.2022 21:45   Джерело: Діло
Опубліковано : Львівський Новинар

Львівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу Альбіни Савчук і скасував рішення суду першої інстанції, який визнавав недійсним договір оренди земельної ділянки з водоймою в Брюховичах.

Про це йдеться у постанові суду.

Як писало раніше “Діло”, мова йде про озеро на вулиці Львівській біля відомої “Чебуречної”.

У 2015 році Брюховицька селищна рада прийняла рішення, яким передала Альбіні Савчук земельну ділянку площею 4,5 га в оренду на 25 років для влаштування зони відпочинку. Розмір орендної плати становить майже 179 тис. грн за рік.

У 2021 році Шевченківський суд визнав недійсним договір на оренду і також постановив демонтувати паркан.

Однак, Альбіна Савчук не погодилася з таким рішенням та подала апеляцію. Вже 9 червня 2022 року суд скасував рішення першої інстанції.

Як повідомили “Ділу” у Львівській міськраді,  із зазначеним рішенням Львівського апеляційного суду мерія не погоджується, оскільки:

– паспорт водного об’єкта відсутній. А відповідно до ч. 5 ст. 51 Водного кодексу України надання водних об’єктів у користування на умовах оренди здійснюється за наявності паспорта водного об’єкта. Згідно частини 3 вказаної статті, водні об’єкти надаються у користування за договором оренди земель водного фонду на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою. Натомість Брюховицькою селищною радою надати в оренду терміном на 25 років гр. Савчук А.Є. земельну ділянку площею 4,5 га по вул. Курортній, 20а» для влаштування зони відпочинку (кадастровий номер земельної ділянки 4610166300:08:002:0005).

– згідно з інформацією Державного агентства водних ресурсів України Львівського обласного управління водних ресурсів «Львівське облводресурсів», Державної екологічної інспекції у Львівській області, Брюховицької селищної ради, Державної інспекції сільського господарства в Львівській області встановлено, що в межах вказаної земельної ділянки загальною площею 4,5 га у смт. Брюховичі, по вул. Курортній, 20А, кадастровий номер 4610166300:08:002:0005 наявна водойма (ставок). Вказаний водний об’єкт № 1 відноситься до водних об’єктів загальнодержавного значення.

– земельні торги щодо надання в оренду земель водного фонду разом з водним об’єктом, що знаходиться на ній, за адресою смт. Брюховичі, вул. Курортна, 20А, Брюховицькою селищною радою не проводились.

– на земельній ділянці на час передачі в оренду було розміщено 1 об’єкт нерухомого майна – будівля (сауна), що належить на праві приватної власності орендарю згідно з витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності. Згідно з договором оренди землі об’єкти нерухомого майна (будівлі та споруди) на земельній ділянці не зазначено (відсутні).

“Після ознайомлення з текстом Постанови – подамо касаційну скаргу”, – зазначила Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

Просимо звернути увагу на прізвища суддів. Це Світлана Копняк, Світлана Бойко та Андрій Ніткевич. Редакція “Діла” ретельно перевірить їх статки і родинні зав’язки. До 7 коліна. Де служать сини, зяті і племінники включно.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло