На Львівщині викрили схему продажу ввезених для армії автомобілів

22.08.2022 18:42   Джерело: zaxid.net
Опубліковано : Львівський Новинар

CБУ спiльно з прокуратурою викрили на Львiвщинi схему продажу автомобiлiв, ввезених як гуманiтарна допомога. Дiлки з Запорiжжя пiд виглядом волонтерiв оформляли автомобiлi на одну iз львiвських громадських органiзацiй нiбито для передачi ЗСУ, але згодом цi авто продавали для власного збагачення.

Як повiдомили у п’ятницю, 19 серпня, в СБУ та прокуратурi Львiвщини, незаконну схему ввезення автомобiлiв пiд виглядом гуманiтарної допомоги органiзували декiлька мешканцiв Запорiжжя. Автомобiлi оформлялися на адресу однiєї з львiвських громадських органiзацiй для потреб вiйськовослужбовцiв ЗСУ. Однак фактично автомобiлi продавали стороннiм особам з метою власного збагачення.

Одного з фiгурантiв затримали на гарячому пiд час отримання грошей

За даними слiдства, за такою схемою фiгуранти намагалися органiзувати продаж трьох автiвок, загальною вартiстю 12 300 доларiв. СБУ вдалося затримати основного учасника схеми пiд час отримання другої частини неправомiрної вигоди у сумi 8 400 доларiв.

Правоохоронцi проводять обшуки за мiсцем проживання «волонтера». Йому готують пiдозру за незаконне використання з метою отримання прибутку гуманiтарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 ККУ) та обрання запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zaxid.net