У Львові з'явився перший комунальний МРТ

04.09.2022 18:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Це подарунок місту від польського народу. Зробити його особисто пообіцяв Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, коли у квітні цього року відвідав Лікарню Святого Луки.

Про це повідомив очільник Першого територіального медичного об'єднання Льова Олег Самчук, передає "Еспресо.Захід".

Новий апарат експертного класу, потужністю 1,5 Т – Siemens Magnetom Sola – вже встановлюють і незабаром почнуть обстежувати на ньому пацієнтів.

Фото: пресслужба Першого територіального медичного об'єднання Львова

З допомогою цього комп'ютерно-магнітного томографа можна проводити обстеження головного мозку, черевної порожнини, судин, хребта, м’яких тканин, суглобів і внутрішніх органів. Також цей МРТ-апарат має систему датчиків штучного інтелекту, які автоматично визначають стан людини та обстеження, які потрібні саме їй. А ще дозволяють без променевого навантаження визначити мінімальні зміни в її організмі.

Фото: пресслужба Першого територіального медичного об'єднання Львова

Обстеження триватиме максимум 20 хвилин. Провести його пацієнту у медзакладі зможуть будь-коли – МРТ-апарат працюватиме 24/7. Тож якщо людину привезуть до лікарні у критичному стані, її обстежать миттєво.

У медзакладі підрахували: щодня МРТ-діагностики в області потребує 16 пацієнтів. На рік це майже 6 тисяч.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews