Енергетичний колапс: якої біди російські удари завдали львівській промисловості

12.10.2022 23:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Один з промислових районів Львова досі без світла. А дехто отримав збитки на десятки тисяч доларів.

"Еспресо.Захід" поспілкувалися з підприємцями про наслідки ракетних ударів по критичній інфраструктурі міста.

Два дні поспіль росіяни влаштовували ракетний терор по усіх містах України. Атакували критичну інфраструктуру міста. Як наслідок – у мешканців Львова частково зникало світло та вода.

Збитки сягають орієнтовно 20 тисяч доларів

Російські атаки наробили великого лиха львівським підприємцям. Пан Богдан працює в одному із магазинів поруч електропідстанції. Продають будівельні матеріали. Вони стали свідками влучань російських снарядів. На момент другого дня вибуху були в укритті. Каже, щастя, залишилися живі, а в магазині наводять порядок після наслідків вибухової хвилі.

"Ми зараз розкладаємо елементи кріплення, - каже працівник Богдан Кльофа. – Коли прийшли після завершення тривоги, все валялося на підлозі. Всі каски, щитки валялися на землі. Ми по трохи все зібрали і розкладаємо знову. Другий вибух був значно слабший, то трохи менше порозліталося всього. Пошкоджень значних нема".

А ось львів'янину Зеновію російські ракети зруйнували його мрію. Він усе життя збирав кошти, аби відкрити адвокатське бюро. Встиг збудувати будинок та зробити ремонт.

"Збитки десь будуть орієнтовно двадцять тисяч доларів, - каже власник Зеновій. – Внаслідок понеділкового обстрілу були вибиті усі вікна разом з рамами. Осколки, які потрапили всередину, зруйнували оздоблення внутрішнє. Двері, які були зачинені, вибухова хвиля відчинила. Тож у нас зламані замки. Піднявся дах на 20 сантиметрів. Машина теж пошкоджена. Багато ще я не встиг оглянути. Але, що в понеділок вдалося трохи відновити, у вівторок знову ракети пошкодили. Пошкодження коштують орієнтовно двадцять тисяч доларів. Можна з дешевих матеріалів робити. В мене зроблено з якісніших. Відповідно три ракети потрапили в будівлю, які знаходить 50 метрів поруч. А мій будинок витримав. Чекаємо закінчення війни і нехай москаль нам все повертає".

На продукцію чекають у різних куточках України, а ми не можемо працювати, бо світла нема вже третій день

Вже третій день на світло очікують підприємці одного з промислових районів у Львові. На одному з підприємств виготовляють засоби гігієни, серветки та ганчірки. Постачають у магазини в усій Україні. Особливо важливим підприємство стало, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Дехто був вимушений закрити виробництво через обстріли на Сході. Натомість у Львові потрібно закривати потреби. Але тут стикнулися з новими випробуваннями.

"Коли була тривога у понеділок та вівторок, ми були на виробництві якраз, - каже менеджерка фірми Наталія Юрочко. – Виробництво у нас в підвальному приміщенні, тож слугує нам також, як укриття. І ще й виробництво не потрібно переривати. Коли "прилетіло" ми почули трохи струси. Всі могли б вийти на роботу, але у нас вже третій день немає світла, виробництво зупинилося і ми не можемо працювати".

На підприємстві кажуть, наразі багато замовлень лежать, а виконати їх неможливо через відсутність електропостачання. Продукцію чекають у різних куточках України.

"Енергетики кажуть, що наш район промисловий і споживає дуже багато електроенергії, тому не можуть увімкнути світло, - додає менеджерка. – Це логічно, бо це виробничі приміщення в більшості і змушені споживати електроенергію. Без цього ніяк. Тому не подають нам електроенергію, бо багато витрачаємо. Ми теж розуміємо, що є проблеми, війна і ми нічого з цим не вдіємо. Але не подавати зовсім електроенергії – теж не вихід. Хотілося б, щоб всі працювали".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews