Спецслужби затримали львів’янина, який поширив відео з місцем влучання ракети у Львові

13.10.2022 13:50   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Спецслужби встановили особу чоловіка, який зняв і оприлюднив відео влучання влучання ракети 10 жовтня в об’єкт критичної інфраструктури у Львові.

Як повідомляє Управління СБУ у Львівській області, 45-річний львів’янин визнав свою помилку.

Як наголошується у повідомленні СБУ, «ваш запис це «очі» для ворога, які можуть стати інструментом в інформаційно-розвідувальних операціях, а також матеріалом для проведення аналітики масштабів ураження ракетних обстрілів по нашій країні.

Також не дрімають і російські пропагандистські медіа, адже вони з нетерпінням очікують на черговий запис пересічних громадян для подальшого проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України».

На відео затриманий чоловік розповідає про свій необачний вчинок щодо поширення саме таких записів — моменту ураження критичної інфраструктури ворожою ракетою.

«10 жовтня, з власної ініціативи, я поширив відео — момент ракетного обстрілу критичної інфраструктури у Львові. На жаль, згодом, пропагандистські медіа використали його для проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України. Я усвідомив хибність дій, адже не мав наміру нашкодити Україні. Закликаю усіх не повторювати моєї помилки — не викладати відео з наслідками ракетних атак, адже вони можуть використовуватись для коригування точності завдання ударів повторно», — повідомляє він.

Правоохоронці активно відпрацьовують кожен випадок поширення таких відео в мережі «Інтернет». Вживаються всі необхідні пошуково-процесуальні дії зі встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності.

СБУ нагадує, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

Як повідомила на своїй сторінці у «Facebook» голова Громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко, ««Telegram»-канали орків рясніють відео, що поширив один з «Telegram»-канали Львова. Відео де знаходиться локація, зв’язок з інтернетом. Чітка локація. Точка має стратегічне значення з багатьох причин. Не пишу адресу свідомо…».

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews