На Львівщині п’яні чоловіки і підлітки розважаються викликом поліції на вигадані вбивства

Від початку року надійшло декілька тисяч неправдивих повідомлень

23.11.2022 17:55   Джерело: varta1
Опубліковано : Львівський Новинар

Від початку року до поліції Львівщини надійшло понад 4,5 тисячі неправдивих повідомлень про правопорушення.

Як повідомляє Нацполіція Львівщини, 21 листопада до поліції надійшло повідомлення про те, що вулиці Володимира Великого, у Львові, побили чоловіка, який лежить на тротуарі без ознак життя. Потерпілого ніби вдарив по голові невідомий чоловік 40 років, який після цього сів у маршрутку та втік з місця події.

Поліцейські ретельно перевірили звернення — на щастя, злочин не підтвердився. На порушника, який надав неправдиве повідомлення, складено адміністративний протокол за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Загалом, від початку року поліцейські Львівщини притягнули до відповідальності 4582 правопорушників, які здійснили завідомо неправдивий виклик спеціальних служб — поліції, швидкої медичної допомоги або рятувальників.

Це були неправдиві повідомлення про вбивства, розбої, пограбування, крадіжки, інші вигадані правопорушення. Найчастіше телефонують дорослі, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння, або неповнолітні — з метою розваги.

Відносно правопорушників, які надали неправдиві повідомлення, правоохоронці склали протоколи за ст. 183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Поліцейські Львівщини вкотре нагадують: за неправдивий виклик спецслужб передбачена відповідальність. Крім того, поліцейські та працівники екстрених служб витрачають час, виїжджаючи на хибний виклик, тоді як в цей момент хтось дійсно може потребувати їхньої допомоги. Будьте відповідальними!», — наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, у Львові повідомили про масове замінування закладів освіти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: varta1