Тайрі у Львові вручають премію Вінценза

04.12.2022 17:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Львівський Новинар

Цьогорічну премію "За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів" отримує волонтерка, доброволиця, парамедикиня, командирка підрозділу "Янголи Тайри" – Юлія Паєвська "Тайра".

Як проходить церемонія вручення, дивіться у стрімі "Еспресо.Захід".

Зазначимо, що премію імені польського письменника, перекладача Станіслава Вінценза "За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів" вп’яте присуджують на Форумі Via Carpatia. Церемонія нагородження відбувається у Домі Франка у Львові.

Премію Станіслава Вінценза започаткував народний депутат Микола Княжицький у 2018 році під час першого форуму "Via Carpatia" для популяризації і відзначення тих осіб, які роблять великий внесок для культурного і соціального розвитку регіонів. Станіслава Вінценза вважають символом праці за гуманітарне служіння розвитку регіонів, любов до рідного краю.

Першим її лауреатом удостоєний правозахисних, дисидент та віцеректор УКУ Мирослав Маринович. У 2019 році премію отримав письменник та видавець Іван Малкович. Вони утворюють "Коло Вінценза" – інтелектуальний клуб людей, об’єднаних високими гуманістичними ідеалами. Також це "коло" у 2020 році поповнив соціолог, культуролог, видавець Леонід Фінберг, а у 2021 – літературознавець, есеїст, перекладач Петро Рихло.

У 2022 році до "Кола Вінценза" додалася волонтерка, парамедикиня Юлія Паєвська "Тайра". 

"Via Carpatia" – міжнародний форму Східної та Центральної Європи, який покликаний відкрити різноманіття Карпат та зібрати разом інтелектуальних лідерів європейського регіону. Цьогоріч форум на тему "Культура: випробування війною"  проходить у Львові 3-4 грудня. Організаторами премії імені Станіслава Вінценза є Всеукраїнський демократичний форум, ГО “Верховина – квітка Карпат”, Дім Франка у Львові та телеканал Еспресо. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews