Може бути декілька хвиль: по всій території України загроза ракетних ударів

05.12.2022 15:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ракети націлені на критичну інфраструктуру України. Людей просять залишатися в укриттях.

В ефірі загальнонаціонального телемарафону речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат повідомив, хвиль ракет може бути декілька, щоб заплутати протиповітряну оборону України, зараз триває лише перша хвиля. 

Запуски, каже він, «традиційні» – стратегічна авіація з районів Волгодонська та Каспійського моря, а також кораблі у Чорному морі, пише tvoemisto.tv.

"Наразі варто зберігати спокій і берегти себе, ракети вже запущені – це не тренування. Росія б'є по критичній інфраструктурі. Відразу після «бавовни» на аеродромі Енгельс там була метушня, можливо, з цим пов'язаний обстріл", – зазначив Ігнат.

Мало того, за словами військового, ракет може бути більше, однак ЗСУ працюють та відбивають атаки.

Попередньо - працює ППО. Було відомо про проліт ракет над Тернопільщиною.

Наразі відомо, що у Запоріжжі пролунали вибухи, також, глава Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив, що у небі над Україною багато ракет. 

Вибухи також чули на Одещині, Дніпропетровщині, Вінниччині, Черкащині, Запоріжжі, Харківщині, – пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Попередньо, це робота ППО. 

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що над Миколаївщиною вже збили щонайменше три ракети. У небі працює українська авіація.  На Київщині також працює ППО, повідомив очільник ОВА Олексій Кулеба. Він вказує про рух російських ракет у бік області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews