Де відпочити взимку на Львівщині

08.12.2022 17:56   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Покататись на лижах, покупатись в чанах та погуляти Зима вже почалась, а також наближається цикл новорічних та різдвяних свят, що є традиційним періодом для відпочинку.

Де можна відпочити на Львівщині та незабутньо провести час у святковий період - розповідає LVIV.MEDIA.

Гірськолижні курорти.

null
Фото з мережі Інтернет

Львівщина славиться своїми гірськолижними курортами в Карпатах на півдні області. Вибір для охочих покататись на лижах чималий — Славське, Волосянка та інші «магніти» для туристів.

Чани та лазні в Трускавці

null
Фото з мережі Інтернет

Відвідування лазні, сауни та чанів у Трускавці — відмінний вибір для відпочинку та релаксу, що подобається багатьом. Окрім розслаблення, відвідування цих закладів має хороший оздоровчий ефект. Залежно від відпочинкового комплексу, який ви оберете, матимете доступ до інших видів дозвілля — кафе-бари, діагностично-лікувальні центри, масажні кабінети, СПА, джакузі, басейни, більярд, настільний теніс та інші ігри.

Погуляти в Підгірцях

null
Фото з мережі Інтернет

Село Підгірці — ідеальний варіант для зимової прогулянки на один день. Воно розташоване в Золочівському районі, за 86 км від Львова. Село першочергово відоме своїм Підгорецьким замком, який був побудований протягом 1635-1640 років. Біля замку можна погуляти у Італійському парку, який розпланував ландшафтний архітектор з Риму. Це був один із найкращих барокових садів на теренах України. Також у Підгірцях варто відвідати давньослов’янське та давньоруське Пліснеське городище. Зимова казка у Дрогобичі Дрогобич — неповторне місто та серце Галичини. Взимку воно набуває нових барв та створює для дрогобичан та гостей міста особливу атмосферу. Місто є невеликим, тому це вдалий варіант на 1-2 дні відпочинку та ходьби пішки. Тут ви можете відвідати міську ратушу та прогулятись центральною площею, Костел Св. Варфоломія та Хоральну синагогу, Кафедральний собор Пресвятої Трійці, Галерею сакрального мистецтва і, звісно ж, знамениту Дрогобицьку солеварню. Древній Звенигород Літописний Звенигород — одна з перших князівських столиць українського Прикарпаття. Давнє місто, старше за Львів та Галич, залишило по собі релікти виняткової цінності, які і досі зберігаються законсерваними під землею. Тут можна побачити сотні артефактів: предмети побуту, зброю, прикраси, релігійні речі, яким майже тисяча років. Їх знайшли під час розкопок літописного міста Звенигорода, яке існувало в XI-XIII століттях. Крім того, гостям пропонують вдягнути VR окуляри та оглянути 12 місць Звенигорода першої половини XII століття.

Для дітей там також проводять майстер-класи з розпису та декорування імбирних пряників.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews