Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

Медичні сили ЗСУ отримали мобільний шпиталь

12.12.2022 08:12   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська
Львівська громадська організація "Інноваційний фонд" передала командуванню Медичних сил Збройних сил України мобільний шпиталь, облаштований на базі 12-метрового автобуса "Mерседес" та забезпечений найсучаснішим обладнанням.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Шпиталь сконструйований німецькими та українськими інженерами і лікарями. Ініціатором ідеї став львів’янин Ярослав Кашуба, розробником і реалізатором виступив український лікар Віталій Багіров, який проживає та має лікарську практику у Німеччині.

Перед конструюванням німецькі фахівці вивчили потреби українського війська і досвід НАТО.

За словами державного секретаря Міністерства оборони Костянтина Ващенка, "Міноборони активно співпрацює з волонтерськими організаціями, одна із таких - громадська організація "Інноваційний фонд", яку представляє Ярослав Кашуба. Це перший такий мобільний шпиталь у світі. Він обладнаний усім необхідним для того, щоб стабілізувати стан поранених воїнів, які знаходяться близько до лінії фронту".

null
Фото mil.gov.ua

У госпіталі можуть одночасно надати допомогу десятьом пораненим військовим. У салоні автобуса є два операційних крісла, п’ять реанімаційних місць, сім моніторів життєдіяльності, сім перфурзорів, коагулятор для зупинки кровотечі, відсмоктувач рідини, апарати УЗД і ШВЛ, стоматологічне крісло з обладнанням і потужний Wi-Fi для телемедицини.

Персонал мобільного госпіталю складатиметься із трьох лікарів та медсестри. Для безперебійного живлення апаратури інженери обладнали його кабелем для стаціонарного живлення від мережі, а також інвертором, який при двигуні автобуса, що працює, перетворює напругу з 24В у 220В.

"Вже незабаром медичний автомобіль буде допомагати лікарям рятувати життя бійців на фронті", - сказав Кашуба.

Вартість одного такого мобільного госпіталя становить 150 тисяч євро. Донатили на нього українці у Німеччині та німецькі громадяни. Потрібну суму зібрали за 1,5 місяця під егідою українського товариства та міської громади і бургомістра міста Рансбах-Баумбах (Німеччина).

"У майбутньому розраховуємо, що кількість таких мобільних госпіталів збільшиться. Щиро дякуємо нашим партнерам та сподіваємося на подальшу співпрацю", - підкреслив перший заступник командувача Медичних сил ЗСУ Юрій Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний штаб допомоги українцям передав бронежилети для медиків Донеччини, автомобілі та генератори військовим.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews