Залужний не виключає, що росіяни можуть піти і з білорусі

16.12.2022 17:22   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

росіяни готують близько 200 тис. нових солдтаів, щоб ще раз спробувати захопити Київ.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтервʼю Еconomist.

На його думку, наступ може відбутися в лютому, в кращому випадку - в березні, а в гіршому - наприкінці січня. Залужний не виключає, що росіяни можуть піти і з білорусі.

В резерві армія рф має 1,2-1,5 млн людей, тож мобілізація в росії мала результат, зазначив головнокомандувач.

Задача ЗСУ - втримати лінію фронта, а також підготуватися до наступу. Для цього Україна створює свої резерви.

«У нас достатньо людей, і нам не потрібні ще сотні тисяч», - так відповів Залужний на питання чи буде в Україні ще одна хвиля мобілізації. Водночас він зазначив, що мобілізація і так триває.

За його словами, Україна може вийти на рубежі 23 лютого, але для цього їй потрібні 300 танків, 600-700 бмп, 500 гаубиць.

З наявними ресурсами нові велікі наступальні операції неможливі. Проте ЗСУ все ж таки розробляє одну з них, яка потребуватиме набагато менше снарядів. (Розмова відбулась 3 грудня, - ред).

Також Залужний зауважив, що коефіцієнт вдалої роботи української ППО - 76%. І росіяни враховують це.

«Замість 76 ракет вони запускають 100. Тож 24 проходять і досягають цілі. А що дві ракети роблять із електростанцією? Виводять з ладу на два роки, поки її не відновлять повністю».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews