У Бориславі планують створити індустріальний парк

24.12.2022 13:40   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Йдеться про земельну ділянку розміром 20 гектарів у провулку Губицькому, яка вже облаштована інженерно-технічною інфраструктурою для розміщення нових об’єктів у галузі промислового виробництва.

Відровідне рішення про концепцію індустріального парку погодили депутати на засіданні сесії Бориславської міської ради.

«Створення Бориславського індустріального парку дозволить залучати інвестиції, створить нові робочі місця, розвиватиме сучасну виробничу інфраструктуру, запровадить сучасні технології виробництва. Також індустріальний парк створить сприятливі умови для релокації бізнесу і стане інструментом для відновлення роботи підприємств», – пояснює керівник відділу економіки Лев Попель.

Він також запевняє, що на ділянці є всі комунікації: провели газопровід високого тиску, під’єднали електроенергію, каналізацію та водопостачання. Поруч проходить залізнична вітка.

Індустріальний парк «ІнПарк Борислав» створять на умовах державно-приватного партнерства, а основною його метою буде забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності Бориславської громади. Пріоритетно там розміщуватимуть підприємств таких галузей, як деревообробна та меблева промисловість; металообробка та машинобудування.

«Функціональне призначення індустріального парку полягає у розбудові сучасного виробничо-промислового комплексу з розвиненою інженернотехнічною та транспортною інфраструктурою, логістично-складськими, адміністративними приміщеннями та комплексом супутніх послуг, які будуть використовувати учасники парку (інвесторами) для створення і розвитку промислового виробництва», – йдеться у концепції парку.

 

Орієнтовна загальна сума інвестицій становить 2,2 млрд гривень. Окрім цього, очікують створити 2300 робочих місць. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews